Konserthistorik

Denna sida visar en lista över tidigare konserter med Lunds akademiska kör. Du kan inte köpa biljetter till någon av dessa konserter. För att se aktuella och framtida konserter, gå till vår konsertsida!

Nu visas gamla konserter från

Sensommarnätter och stjärneljus

Lunds akademiska kör sjunger sommaren ut med musik som kretsar kring stjärnors ljus och livets helighet. Musik av bland annat Lauridsen, Sundberg, Esenvalds och Cederberg-Orreteg.

Dirigent Cecilia Martin-Löf.

Fri entré.

2022-08-27 16:00 Lomma Kyrka


Världar

Världar

Stjärnor och nattens stämningar har inspirerat poeter och tonsättare genom alla tider. Vad är det som händer med oss när dagsljuset försvinner och vi kliver in i en värld av magiskt mörker och glimrande stjärnor? Prosan blir till poesi, hårda klanger blir mjukaste sommarvind och det glittrande landskapet vi träder in i tröstar, smeker och hänför. Välkomna till konsert med visor och klanger framförda av Lunds akademiska kör under ledning av director cantorum Cecilia Martin-Löf. Konsertregi: Helena Röhr.

Fri Entré.

Foto: Unsplash

2022-09-12 20:00 Universitetsaulan [Facebook]


Ein Deutsches Requiem

Ein Deutsches Requiem

En historia om att hitta ljus i det tätaste av mörker. I Brahms tröstande själamässa får sorgen lindring när verkliga levnadsöden ljuder genom tidsåldrar och möts i det mänskligaste av rekvier.

I Kristine kyrka förvandlas Johannes Brahms omvälvande rekviem till en scenisk allhelgonakonsert. Skådespelaren Marika Lagercrantz framför dokumentära texter från Ylva Herholzs bok om efterkrigstiden, I glömskans land, och berättelser från människor som tvingats fly i vår tid. Hur lämnar människan krig och trauma bakom sig? Vad ger henne hopp och styrka att fortsätta framåt?

En mäktig upplevelse utlovas när över hundra medverkande i form av skådespelare, sångsolister, körer och Jönköpings Sinfonietta framför det mest symfoniska och mänskligaste rekviet. Brahms varma toner blir en kraft som får publiken att försvinna in i musiken, en tröstande omfamning som inte släpper taget. I hans rekviem står den sörjande människan i alltings mitt: ”Saliga är de som sörjer, de skall bli tröstade!”

Speltid:120 min inkl. 15 min paus

Konserten arrangeras av Smålands Musik och Teater. Mer information och biljetter via deras konsertsida.

Den här konserten har givits scenisk inramning.

Medverkande

Jönköpings Sinfonietta

Cecilia Martin-Löf, dirigent

Marika Lagercrantz, skådespelare

Solister:

Susanna Stern, sopran

Olle Persson, baryton

Körer:

Jönköpings Oriatoriekör

Lunds Akademiska kör

Palaestra Vokalensemble

Koncept:

Marit Strindlund, musikdramaturgi

Staffan Aspegren, regi

Patrik Franke, dramaturg

2022-11-05 18:00 Kristine Kyrka, Jönköping [Facebook]
2022-11-06 18:00 Kristine Kyrka, Jönköping [Facebook]


Ein Deutsches Requiem

Ein Deutsches Requiem

Lunds akademiska kör framför, under ledning av director cantorum Cecilia Martin-Löf, Johannes Brahms mest älskade körverk, hans djupt mänskliga och berörande Ein deutsches Requiem. Fullbordat år 1866 till texter som han själv valt och, som titeln anger, på modersmålet tyska är det ett ljust och levande requiem, ett mänskligt requiem. Verket framförs denna gång med fyrhändigt piano i en kammarversion av Philip Moll, efter tonsättarens förlaga, där körens klangfärger kanske än mer kommer till sin rätt. Varmt välkomna till ett av musikhistoriens portalverk!

Fri entré.

Foto: Wikimedia

2022-11-10 19:00 Universitetsaulan [Facebook]


Lunds universitets julkonsert

Lunds universitets julkonsert

Fira in julen i den vackra Universitetsaulan med Lunds akademiska kör och Akademiska kapellet. Vi bjuder in till julstämning med de mest älskade julsångerna och några okända pärlor. Ciceron på konserterna är poeten Niklas Törnlund. Universitetets rektor Erik Renström håller jultal vid båda julkonserterna.

Entré: 160/80 kr 

Se mer på Odeums konsertsida.

2022-12-04 15:00 Universitetsaulan [Facebook]
2022-12-04 17:00 Universitetsaulan [Facebook]


Lunds akademiska körs luciakonsert

Lunds akademiska körs luciakonsert

Årets vackraste ljushögtid firas i en härligt storslagen traditionell Luciakonsert med Lunds akademiska kör. Stämningsfyllt, vackert och garanterat ljusfyllt!

ENTRÉ: 160/80 kr

Läs mer på Odeums konsertsida.

2022-12-12 19:30 Universitetsaulan [Facebook]
2022-12-13 18:00 Universitetsaulan [Facebook]
2022-12-13 19:30 Universitetsaulan [Facebook]